Dela och diskutera!

Använd gärna hashtag #världensjobb så att vi hittar varandra!

Asset 1
Asset 1

Världens framtid för dina elever

På Världensjobb.se kan du läsa om gymnasieutbildningarna som leder till att dina elever får jobb, chans till internationell karriär och möjlighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Och vi vill uppmana dig att dela med dig av informationen, i dina samtal och med hashtaggen #världensjobb.

Här kan du även ladda ner material att använda på mässor och liknande för att på bästa sätt informera om Hotell- och turismprogrammet, och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Visita som har initierat kampanjen, är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom besöksnäringen. Våra medlemmar ser att de i nära framtid kommer att ha svårt att rekrytera personal och att vi därför behöver höja intresset för branschen.

Visita delar även ut stipendier varje år till elever inom hotell- och restaurangprogrammen samt arrangerar gymnasie-SM i våra olika yrken.

Välkommen att höra av dig för mer information eller om du har några synpunkter på kampanjen.
varldensjobb@visita.se

Världens jobb möter Frida Ronge

Peter om att ha Världens jobb

Svensk Besöksnäring - en tillväxtnäring

Besöksnäringen omsätter 284 miljarder, genererar ett exportvärde på 106 miljarder och levererar 173 000 jobb - varje år, i hela landet.

Charlotte om att ha Världens Jobb

Gymnasie-SM 2015

Vi pratar med Fabian om Gymnasie-SM och Restaurang & Livsmedel.
Så vad är Världens Jobb?
Världens Jobb är helt enkelt vad gymnasieprogrammen Hotell & Turism och Restaurang & Livsmedel leder till. De är nämligen en ingång till en fantastisk bransch under ständig utveckling, där man som del av den utvecklas i samma takt.

Om man ser förbi uppenbara men roliga yrken så som kock och receptionist inser man att karriärmöjligheterna är närmast oändliga. Från barista och bergsguide till hotellchef och eventplanerare. Och branschen växer så det knakar – både i Sverige och internationellt – och den skriker efter kompetenta och passionerade människor. Så om viljan finns så finns det jobb vart man än vill i världen.

Så Världens jobb är egentligen inte ett jobb.
Det är tusen jobb. Och en värld av möjligheter.