Choose Right med Get Right #2

CHOOSE RIGHT MED GET_RIGHT #2

I ”Choose Right med Get_Right” följer vi e-sportstjärnan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och kocken Jessica Brammer när de tillsammans ska laga de bästa alternativa e-sportsrätterna. Get_Right är matintresserad och sökte själv in till restauranglinjen innan han blev professionell e-sportare. Det blir ett samtal om allt mellan kockdrömmar och e-sport. Och så blir det ju mat, såklart.

Recept på Varm rostbiffmacka på levainbröd

Glöm trötta rostmackor – här kommer ett recept på smörstekt levainbröd med rostbiff och majonnäs. Smarrigt!

4 portioner

Ingredienser
8 skivor levainbröd
Ett halvt isbergssalladshuvud
2 silverlökar
2 tomater
1 paket rostbiff, ca. 400g
2 msk steksmör
8 msk majonnäs

Till servering
1 kruka vattenkrasse
1 knippe bladpersilja

Så här gör du:

  1. Hacka isbergssalladen i långsmala strimlor. Skiva tomaterna och löken i cirklar.
  2. Bryn smöret i en stekpanna och stek brödskivorna i smöret på mellanvärme i 1-2 minuter på var sida tills de är gyllenbrunt.
  3. Lägg en stekt brödskiva på en tallrik och bre på en del av majonnäsen. Lägg på rostbiff lök, tomat och sallad.
  4. Bre på resten av majonnäsen på den andra brödskivan och vänd över på mackan.

Servering
Skär mackan i två bitar och avsluta med att strö över hackad persilja och vattenkrasse. Njut!