Choose Right med Get Right #2
CHOOSE RIGHT MED GET_RIGHT #2
I ”Choose Right med Get_Right” följer vi e-sportstjärnan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och kocken Jessica Brammer när de tillsammans ska laga de bästa alternativa e-sportsrätterna. Get_Right är matintresserad och sökte själv in till restauranglinjen innan han blev professionell e-sportare. Det blir ett samtal om allt mellan kockdrömmar och e-sport. Och så blir det ju mat, såklart.
Recept på Varm rostbiffmacka på levainbröd
Glöm trötta rostmackor – här kommer ett recept på smörstekt levainbröd med rostbiff och majonnäs. Smarrigt!
4 portioner
Ingredienser
8 skivor levainbröd
Ett halvt isbergssalladshuvud
2 silverlökar
2 tomater
1 paket rostbiff, ca. 400g
2 msk steksmör
8 msk majonnäs
Till servering
1 kruka vattenkrasse
1 knippe bladpersilja
Så här gör du:
- Hacka isbergssalladen i långsmala strimlor. Skiva tomaterna och löken i cirklar.
- Bryn smöret i en stekpanna och stek brödskivorna i smöret på mellanvärme i 1-2 minuter på var sida tills de är gyllenbrunt.
- Lägg en stekt brödskiva på en tallrik och bre på en del av majonnäsen. Lägg på rostbiff lök, tomat och sallad.
- Bre på resten av majonnäsen på den andra brödskivan och vänd över på mackan.
Servering
Skär mackan i två bitar och avsluta med att strö över hackad persilja och vattenkrasse. Njut!