För gymnasieskola – arrangera stadsfinal

Kockduellen är en tävling med syfte att skapa ett större intresse för matlagning bland högstadieelever, och på sikt öka sökantalet till gymnasieprogrammet restaurang- och livsmedel. Första året tävlade 2 500 elever från hela landet, och 2019 växte tävlingen sig dubbelt så stor med över 5 000 tävlande elever från 25 olika städer.

Kockduellen genomförs i fyra etapper: skoltävling, stadsfinal, kvalificering till riksfinal och en riksfinal. Som gymnasieskola har ni möjlighet att arrangera stadsfinalen där de bästa högstadieeleverna från varje skola i er stad möts. Kika på filmen om Almåsgymnasiet för inspiration!

Att arrangera stadsfinal inom Kockduellen är ett bra tillfälle att visa upp er skola och program, samt för att skapa kontakt med lärare och elever på grundskolan.Vill du veta mer om hur ni arrangerar en stadsfinal, läs Att arrangera stadsfinal i Kockduellen 2019. Håll utkik här på sidan under våren 2019 för mer information om nästa omgång av Kockduellen – Matlagningstävlingen för högstadieelever!

Frågor? Hör av dig till Maria Ek, maria.ek@visita.se