Råvarukorgen

Råvarukorg till Stadsfinalerna

På stadsfinalerna i Kockduellen tävlar de bästa lagen från varje skola i de deltagande kommunerna. Eleverna får 90 minuter på sig att skapa en rätt på nedanstående råvaror. Korgen har plockats fram tillsammans med Orkla Foods och föreningen Årets Kock.

Huvudråvara

Huvudråvaran är den formbara färsen från Anamma.

Kompletterande råvarukorg

Föreningen Årets Kock har plockat fram den kompletterande råvarukorgen som består av  svenska och ekologiska varor.

Kidneybönor
Ärtor, gröna
Pasta
Mathavre
Potatis
Gul lök
Vitlök
Purjolök
Morötter
Palsternacka
Pepparrot
Vitkål
Grönkål
Spenat, färsk
Fänkål
Äpple
Citron
Chili
Creme fraiche/växtbaserat alt.
Mjölk/växtbaserat alt.
Grädde/växtbaserat alt.
Smör
Prästost
Rapsolja
Skånsk senap
Örter: persilja, basilika, timjan, dill
Champinjoner
Ägg

Skafferivaror

Salt och peppar
Torkade kryddor: spiskummin, curry, paprikapulver, koriander, oregano, kanel, torkad svamp
Mjöl
Socker
Buljong