Vad är kockduellen?

kockduellen 2021/2022!

När över 6000 tävlande grundskoleelever nu är klara i sina skoltävlingar, går Kockduellen in i fas två. Vinnande skollag ska nu möta andra, i de regionala stadsfinaler runt om i Sverige. Så förutom en kul och spännande tävlingsdag kommer eleverna också få se och uppleva gymnasieskolornas fina kök och få en försmak på vad restaurang– och livsmedelsprogrammet innebär! Vill du veta vilken årets huvudråvara är – klicka på Råvarukorgen 2022!

Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9. Tävlingen arrangeras inom ramen för hem- och konsumentkunskapen och genomförs i fyra steg: skoltävling, stadsfinal, kval till riksfinal och slutligen riksfinal. Kockduellen är en tävling som samlar högstadieelever, hem- och konsumentkunskapslärare och gymnasieskolor med Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Förra året var det närmare 6 000 högstadieelever runt om i landet som tävlade i Kockduellen. I år hoppas vi att ännu fler vill vara med! Kolla gärna in Almåsgymnasiets (i Borås) film om Kockduellen!