Riksfinalen i kockduellen framflyttad!

Vi har fattat beslutet om att flytta fram finalen av årets Kockduell på grund av den rådande situationen i landet och Coronaviruset. Vår ambition är att genomföra riksfinalen senare i vår och vi kommer nu att titta på ett nytt datum, förhoppningsvis någon gång i maj.

Vi återkommer så snart vi kan med ytterligare information.

Vid frågor, kontakta varldensjobb@visita.se

Vad är kockduellen?

Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever som går i årskurs 8 och 9. Tävlingen arrangeras inom ramen för hem- och konsumentkunskapen och genomförs i fyra steg: skoltävling, stadsfinal, kval till riksfinal och slutligen riksfinal. Kockduellen är en tävling som samlar högstadieelever, hem- och konsumentkunskapslärare och gymnasieskolor med Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Över 5 000 högstadieelever runt om i landet har tävlat i Kockduellen. Till slut blev det  Strängnäs och Gripsholmsskolan som tog hem segern under Riksfinalen i Stockholm den 7 februari 2019. Stort grattis! Kolla gärna in Almåsgymnasiets (i Borås) film om Kockduellen!

Anmälan för Kockduellen 2019/2020 har nu stängt och matlagningstävlingarna har påbörjats. Hann ni inte anmäla er skola i år så är ni varmt välkomna med er anmälan nästa år!