Namn: Frida Ronge
Ålder: 33 år
Yrke: Gastronomisk ledare på Tak och UNN
Jag arbetar som gastronomisk ledare för TAK och UNN. Det innebär att jag ansvarar för helhetskonceptet för mat, dryck miljö och utveckling av nya koncept och aktiveringar samt mycket PR av olika slag.
Vad gör du på dagarna?
Allt från att skriva menyer, skapa nya rätter, fotojobb, intervjuer, ledningsgruppsmöten, nya koncept och aktiveringar, TV-uppdrag, nätverk genom möten och andra tillställningar, peppar och samarbetar tajt med avdelningsledare och personalen. Och yogar när jag får tillfälle.
Vad är det bästa med ditt jobb?
Framförallt friheten i min tjänst där jag planerar min tid ganska fritt och får vara kreativ, samt att lära sig jobba i ett stort team. Och tilliten från Petter Stordalen och Nordic Hotels & Resorts. Att han och de litar på mig och mina idéer.
Vad är svårast?
Att få tiden att räcka till för allt jag vill påverka, utveckla och säkerställa. Samt att privatlivet inte får den plats den kanske behöver i vissa stunder. Det är något jag kämpat med i många år, för båda är lika viktigt. Balance is the key men det är också det svåraste, framförallt om man är lite envis och är perfektionist.
Vad har du för tips till någon som vill göra det du gör?
Vara målinriktad, fokuserad och sätt egna mål. Bestämma dig och kämpa! Ingenting kommer gratis, man måste prioritera saker och kan inte vara med på allt. Välja ut det viktigaste och göra det fulländat och hjärtligt. Väldigt viktigt att ha roligt och ge tillit till övriga medarbetare och personal. De är det viktigaste du har!