För skolor

Ge eleverna en framtid fylld av möjligheter

På Världensjobb.se har vi samlat information om gymnasieutbildningarna Hotell- och turismprogrammet, och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. De leder till att elever får jobb efter studierna, chans till en internationell karriär och möjligheten att läsa vidare på högskola eller universitet.

Under paraplyet Världens jobb finns Kockduellen – matlagningstävlingen för högstadieelever. Här hittar du all information om hur du anmäler ditt lag och allt du behöver veta som arrangör av en final.

Bakom Världens jobb står bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, vars medlemmar är företag inom besöksnäringen. Vi vill uppmana dig som är lärare att dela med dig av informationen i samtal med eleverna och under hashtaggen #världensjobb.

Kvalitetssäkring av gymnasieskolan
Vi på Visita anser att det är av största vikt att det finns attraktiva utbildningar av hög kvalitet. Därför arbetar vi nu även med att certifiera landets gymnasiala utbildningar mot Hotell och turism- samt Restaurang och livsmedelsprogrammet genom en kvalitetssäkringsprocess. Målet med certifieringen är att öka samverkan mellan landets utbildningar och besöksnäringsföretagen, för att säkerställa att eleverna lär sig det som branschen faktiskt efterfrågar. Läs gärna mer om kvalitetssäkringen och hur ni kan certifiera er utbildning på certifiering.varldensjobb.se.