Hotell- och turismprogrammet

Några rader om programmet

Här lär du dig grunderna för en karriär inom hotell- och turismbranschen. Allt från service och bemötande till marknadsföring och företagande. Utbildningen ger också kunskap kring människors behov, traditioner samt om hållbar utveckling inom turismen. Men framför allt är det en ingång till en fantastisk bransch där karriärmöjligheterna är närmast oändliga. Du får träffa massa människor, jobba praktiskt och lära dig ett yrke från grunden. Visste du att om man pluggar Hotell & Turism på gymnasiet så får man högskolebehörighet, det är bra om man vill plugga vidare efter några år! Dessutom får man ofta jobb direkt efter gymnasiet.

I samarbete med Världens Jobb testar LAKI att jobba på hotell! Kolla in när hon var på Downtown Camper by Scandic och fick prova på en massa olika yrken inom hotellbranschen.

Jobba som receptionist

Som receptionist är du spindeln i nätet på ett hotell. Du är ansiktet utåt för hotellet och är ofta den första och sista som gästen möter när de bor på hotell. Om du tycker om att träffa människor från hela världen och tycker om språk så passar yrket som receptionist dig utmärkt. Yrket innebär ett stort ansvar och man får ofta mycket frihet och man får ta egna beslut.

Varför Alice pluggar på Hotell- och turismprogrammet? Kolla här för att få svaret!